DNA

DNA - Analiza podataka konkurentske strategije


Aplikacija Data crunching otkriva strategiju marketing promo plana.

Koliko možemo optimizirati plan, analizom konkurencije?

Godinama elektronska trgovina, brendovi i trgovci su koristili svoje baze i društvene mreže da bi bolje razumeli, identifikovali komunicirali sa svojim postojećim i budućim klijentima. Ipak statistički inženjering više nije ograničen do klasifikacije profila,  i grupisanjem povezanog ponašanja u virtuelnim grupama.

Data Modeling  danas dozvoljava anlitičarima da otkriju vrste obrasca kompleksnog ponašanja , ali i strategije zaposlenih na tržištu.  Kako je slučaj sa bankama, i osiguravajućim društvima i njihovim klijentima, i sa trgovcima, sve varijable kataloških promo planova može indikovati strategiju trgovca. Ovvo je sažeto u desetine varijable:od broja stranica, broja promocija po stranici, do standarne devijacije cenovnih opsega, to težine Privatne Robne Marke

Ovi podaci vode do klasifikacije takmičara po njihovim profilima strategija. Rezultati mogu biti iznenađujući i ponekad uznemiravajući. Komunikacije preko kataloga je još ipak veoma empiričan, i timovi su još prečesto  ekstremno fokusirani na sastanke, rezultirajući strateškim tenzijama. Pregled može brzo otkriti da globalno strategija je mnogo bliža- (ili nije)od određenih konkurenata, kao što se prvo mislilo. Dakle, da li komunikacija pozicioniranja  u odnosu na konkurenciju zaista podudaraju sa postojećim zamišljenim bend imidžom?

Ipak, vežba nije ograničena na ovim zaključcima.

Među desetinama varijabli uključenih, analize otkrivaju one koje stvarno prave najveću razliku. Varijable, koje stvarno utiču na strategije pozicioniranja ,od traženog konkurenta, nisu uvek te koje troše najveći budžet …. Prva informacija je uvek snažno oružje

Sledeća fascinantna aplikacija je mogućnost testiranja. Od Oktobra počinje pravljenja budžeta. Marketing timovi treba da se obavežu za broj promo kampanja, broju stranica po katalogu, distribuciju po kategoriji itd. Nije neubičajeno da se izračunaju finansijski uticaj dok se varijable još menjajuč; sad je moguće proceniti uticaj relativne pozicije strategije u odnosu na konkurenciju. U ovom stadijumu uticaj marketing plana na kompanijski P&L nije još moguće izračunati, ali simulacija posledica je samo na klik sa mišom daleko.

Sad naravno efikasnost podrške marketinga i komunikacije nije ekzaktna nauka, već je statistička pokazatelj koji može da obezbedi dodatne instrumente donosiocu odluke, da podrži strateške odluke; i pomaže da pokrene marginalne uštede koej ne bi mogao rizikovati do ovih dana, zbog nedostajućih podataka..

Ključni korist se skriva u analizi standardnih odstupanja svih prosečnih vrednosti. Naša analiza vam daje tačniji uvid u pozicioniranje vaši planova, prema prosečnim pozicijama konkurencije. Ovo je stvaran korak napred, donoseći pregledniju analizu, i ogroman korak za one koji rade copy paste marketing plana iz godine u godinu, zato što nemaju alate da bi stvarno znali gde najbolje podesiti i optimizirati strategije.

Šta je potrebno

  • Detaljni podaci o promcijama trgovina digitalizovan i strukturisan
  • Ekspertiza sa statističkim i matematičkim alatima analize i kalsifikacije

    Analiza podataka sa multi varijantne promocijskim aktivnostima, da se otkrije operacijska dinamika konkurentske Strategije

Pošaljite nam vaš broj Nazvaćemo vas!